Gamle ting og sager

Blandt de gamle ting og sager vil der være et varieret udbud af sjove ting. Noget madam blå, også i andre farver, hvide emaljeting, lidt møbler, gamle redskaber, gammelt legetøj, trækasser, knagerækker, glas og porcelæn og meget mere.

De fleste af de gamle ting fremstår helt originalt, men andet er blevet udsat for forandring, så som renovering, ompolstring og ændringer, der gør det velegnet til alternativ anvendelse.

Genbrug på en ny måde

Når du går på genbrug finder du garanteret både tøj, service, tasker, nips og meget meget andet. Men der er jo grænser for hvor mange sweatre og tallerkner du skal bruge, så hvad med at opgradere dine mange fund fra genbrugsbutikker, loppemarkeder og garagesalg? Ting kan nemlig bruges til så meget mere end det de oprindelig er skabt til.

At gå i genbrugsbutikker, på loppemarkeder og til garagesalg kan være en spændende jagt efter noget helt unikt som du mangler. Det kan være en praktisk taske, en ekstra vase eller måske noget billigt legetøj til sommerhuset. Men genbrugsjagten kan også handle om jagten i sig selv, eller om kreativiteten i at finde noget som du selv kan gøre unikt med enten en stor eller en lille indsats.

Planter i gamle ting og sager

Sølv

Har du lagt mærke til hvor mange sølvskåle, -fade og –kopper som er derude? Der er bare ikke nær så mange som bruger sølv i dag. For det første skal det pudses og kan ikke vaskes af i opvaskemaskinen, og for det andet holder kaffen sig jo bare ikke nær så varm i sølvkanden som i den smarte termokande. Så meget sølvtøj har fundet vej ud i genbrugsbutikker og loppemarkeder, så lad os endelig hente det hjem igen til lidt nye projekter.

Timians flotte farve kombineret med sølv

Diverse sølvkander gør sig godt som vaser, eller som holdere til forskelligt sølv-service. De lidt mindre elementer, som flødekander og sukkerskåle, pynter helt vildt på badeværelset indeholdende makeup, tandbørster, eller smykker.

At implementere sølvservice, -skåle og –fade på festbordet, er bestemt også et hit. For godt nok kræver sølv at blive pudset i ny og næ, men kagerne ser bare så meget bedre ud når de præsenteres på et elegant sølvfad. Og så længe det kun er enkelte sølvelementer som blander sig med det sædvanlige service, er arbejdsbyrden heller ikke så slem endda.

Opgradering af gammelt sølvtøj

Kasser og kurve

Har I lige så mange ting liggende i skabe, kroge og skuffer som vi har? Så kan gamle kurve og kasser lige være løsningen du mangler.

Kurvene kan bruges til alle de løse sokker og klemmer som roder på badeværelset. Og hvis kurvene er store, er det simpelthen ikke noget bedre sted at smide de mange skønne tæpper fra stuen.

Små gamle kasser er skønne til at organisere de mange ting som står hulter til bulter på hylderne i alle slags skabe i huset. Og de kan oven i købet hjælpe dig til at udnytte dybden på de øverste hylder, hvor det ellers kan være svært at nå. Kasserne kan også sømmes på væggen og bruges som alternative hylder. Nogle kasser gør sig ekstra godt som hylder; enten fordi de er pæne eller har den helt rigtige størrelse til netop din væg.

Kurve til opbevaring

Tekstiler

Der findes mange kasserede sweatre derude med en løbet maske eller en grim plet, men ved at opgraderer sweateren kan den faktisk bruges alligevel.

Ærmerne kan eksempelvis bruges til at beklæde høje glas som kan bruges som vaser eller fyrfadslyseholdere – som altså nu får et helt vinterligt udseende. Sweaterens mave og ryg kan også sys sammen til et super hyggeligt pudevår, eller man kan sy sweateren sammen med andre sweatre for at danne et helt fantastisk tæppe.

Genbrugsbutikkerne bugner også gerne af gammelt linned i forskellige kvaliteter og mønstre. Hvad med at sy dem om til viskestykker eller indpakning til dit sølvtøj i skuffen? Hvis kvaliteten er ekstra god, kan de måske også blive til dine helt nye servietter? Der ligger selvfølgelig lidt arbejde i det, men det får jo en helt anden personlighed når du selv laver det.

Genbrug tekstiler

Porcelæn

Engang samlede alle unge piger på et helt bestemt service med op til 18 kuverter. Det er ikke helt så almindeligt længere, og slet ikke de ældre stel. Så efterhånden findes der mange skønne stel derude, men det er godt nok sjældent at de er komplette med kuverter til en treretters menu til 18 personer, plus et kaffestel. Det gør nu heller ikke noget, for selv mindre dele af et komplet stel kan bruges.

Hvis du har et klassisk hvidt stel derhjemme, kan det krydres med forskellige blomstrede fade og skåle til servering af maden. Derudover kan små kaffekopper med underkop bruges til kreative små dekorationer eller navneskilte på bordet. Kaffe- og tekander, samt flødekander kan fungere små store og små vaser, og gør sig især godt til konfirmationen med forårsblomster i.

Til mere dagligdagsbrug kan de mange forskellige tallerkner, kopper og fade bruges som hverdagens spisestel. Hvis én går i stykker, går man bare ud og skaffer endnu en tallerken som er forskellig fra de andre.

Noget af det vi sjældent bruger i hverdagen, er en god gammeldags suppeterrin. De er desværre tit lidt dyre, men man kan faktisk være heldig at finde dem til gode priser; især hvis de mangler låget. Men vi behøver jo ikke bruge låget hvis terrinen skal bruges til blomster eller krydderurter i vindueskarmen, eller med en fin sammenplantning på spisebordets midte. Det samme gælder også små sukkerskåle, sovseskåle og andre sjove skåle.

Opgradering af gamle ting og sager
Gå på jagt i genbrugsting

Fordele og ulemper ved at opgradere genbrugsting

Det er en helt fantastisk følelse at være på ”jagt” efter genbrugsting! At søge og lede, og pludselig finde et eller andet fantastisk man bare lige ved hvad man skal bruge til – det er en helt særlig følelse. Men det er ikke for alle, for mange bliver frustrerede af alle de ture som ikke giver de der helt perfekte køb. Og der kan nemlig være langt imellem de gode køb. Mange siger faktisk også at der bliver længere og længere imellem de gode, især nu hvor vi alle er blevet små antikspecialister af alle antikprogrammerne fra fjernsynet, hvilket får priserne til at stige.

Der er dog stadig masser af perler at finde hvis bare man ikke lige går efter det samme som alle de andre. Og hvis man altså har tid, lyst og lejlighed til at lede efter dem.

Derudover skal man nogle gange også bruge lidt tid og kræfter på at opgradere de forskellige ting – eksempelvis ud fra ovennævnte beskrivelser. Men at bruge en hylde man selv har repareret, eller at gemme sig under et tæppe man selv har syet sammen, kan for mange give en særlig form for glæde, og dermed gør hele jagten tiden og indsatsen værd.

Til sidst har vi jo selvfølgelig også den store glæde i at have noget som ikke alle andre har; og måske endda også noget som er blevet personligt.

Del denne side på de sociale medier…